SIPIRO vzw

Nieuws Seizoen 2017-2018

Start inschrijving Sipiro's zomerkamp !

Ook dit jaar organiseert onze club een fantastisch cool en keitof recreatief kamp met natuurlijk ropeskipping, maar ook heel wat andere activiteiten. Het heeft plaats van maandag 27 tem vrijdag 31 augustus in onze vertrouwde sportzaal van het Sint-Pietersinstituut. Het kamp staat open voor kinderen van geboortejaar 2007 tem 2011. Niet-leden zijn natuurlijk ook van harte welkom, dus breng gerust vriendjes en vriendinnetjes mee.

Het kamp begint dagelijks om 9.00 u en eindigt om 16.00 u. Maar er is wel opvang voorzien vanaf 8.15 u tot 17.30 u voor wie dat wenst

Het kamp kost 80 euro voor leden, 100 euro voor niet-leden. Een tweede gezinslid krijgt 10 euro korting.
Inschrijven kan via deze link, vanaf maandag 15 januari om 7.00 u. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Doe je mee aan de Recreacup op 3 februari ?

Wij willen jullie graag héél warm maken om deel te nemen aan de tweede Recreacup dit jaar ! Omdat de eerste Recreacup (organisatie Sipiro ☻) zo’n succes was, zouden we het super vinden om opnieuw met zoveel springers deel te nemen. Misschien zelfs met alle springers van de groep ? Ook voor de ouders is dit hét uitgelezen moment om je springer eens bezig te zien.

Moeten we nog even herhalen wat de recreacup is ? Dit is een recreatieve “wedstrijd” waarbij de nadruk ligt op plezier maken. Er worden verschillende proefjes afgelegd op 1 voor- of namiddag waarbij elke springer punten verdient. De proefjes worden vooraf tijdens de trainingen ingeoefend.

De tweede Recreacup heeft plaats op 3 februari in Evergem (Sportcentrum Hoge Wal, Guldensporenlaan 34, 9940 Evergem).
Voor de -11 jarigen (mini-expert) is de recreacup in de voormiddag, voor +11 (beloften- en junioren expert) is het in de namiddag.
Let wel, als er minder dan 3 geïnteresseerden zijn, doen we niet mee.

Schrijf je dus als de bliksem in via deze link. Doe het wel voor 20 januari !
Tot dan!

KwiSipiro 24/2: volzet !!!

Op zaterdag 24 februari is het weer van dat, dan organiseert Sipiro opnieuw een knotsgekke kwis met een overvloed aan prijzen. Wie al eens meedeed weet wat er op het menu staat: onverwachte vragen, veel plezier, grappige opdrachten, … kortom een avond vol vertier.

Vorm dus als de bliksem een ploegje van max 5 personen.
Het kost je slechts 20 euro en je krijgt gegarandeerd een prijs ! En vergeet niet het evenement te liken op Facebook, want daar worden op voorhand antwoorden gegeven ☻.

Nog even praktisch:
KwiSipiro, zaterdag 24/2/2018, 19.30 u in de feestzaal van het Sint-Pietersinstituut, Meersstraat 131b, 9000 Gent.

Het is helaas niet meer mogelijk om nog in te schrijven omdat we alweer onze maximum capaciteit hebben bereikt.

Medaille én WK-selectie voor Ine

Op het Belgisch Kampioenschap Masters voor 15+ heeft Ine een heel mooie prestatie neergezet. Ze begon sterk met hoge scores op de 30" speed en 3’ uithouding en bevestigde (ondanks enkele kleine foutjes) op de freestyle.
Resultaat: een zilveren medaille op de 3’, een vierde plaats overall en een selectie voor het wereldkampioenschap in Shanghai.
Proficiat !

Geslaagde organisatie !

Op zaterdag 25/11 en zondag 26/11 organiseerde Sipiro de eerste Recreacup en het Belgisch Kampioenschap Masters in sporthal De Hekers in Zwijnaarde. En we deden dat in stijl ! De werkgroep had alles piekfijn voorbereid en de helpers waren (zoals altijd) trouw op post. Op zaterdag was de recreacup een toffe formule. Meer dan 200 springers moesten allerlei proefjes doen, het ene al moeilijker of gekker dan het andere. Ook van Sipiro deden heel wat springers mee. En ze vonden het plezant !
Resultaten mini’s 1: Lieze 7de, Luna 12de en proefwinnaar bij de wieg, Julie 13de, Axelle 24ste, Jasmijn 27ste, Hasse 28ste, Hannelore 29ste, Madjeliya 33ste en Jutta 36ste.
Resultaten mini's 2: Lucas 54ste en Anna Maria 58ste!
Bij de beloften werd Neeka 52e, Rein 76e, Eleen en Maite 82e.
Proficiat allemaal.

Op zondag ging het er heel wat serieuzer aan toe op het Belgisch Kampioenschap Masters. Maar altijd was er tijd voor heerlijke pompoensoep, zalige cake, verrukkelijke quiche en nog veel meer lekkernijen.
En Gymbo, de mascotte van Gymfed, zag dat het goed was ☺.

Sipiro organiseert Recreacup + BK Masters

In het weekend van 25 en 26 november organiseert Sipiro in sporthal De Hekers in Zwijnaarde twee wedstrijden. Op zaterdag mogen recreatiespringers hun hartje ophalen in de Recreacup. Een supertoffe en knotsgekke wedstrijd waar buttons te verdienen vallen. Op zondag is er dan het Belgisch Kampioenschap Masters, een individuele competitie waar een Belgische titel kan gehaald worden én een selectie voor het Wereldkampioenschap in Shanghai.

Kom je supporteren ?! Of wil je komen helpen bij de organisatie ? Van harte welkom.

Masters B en C-stroom, Sipiro schittert !

Zaterdag moesten de +15 in Aalter de spits afbijten in de Masters B en C-stroom. Even was er wat paniek omdat er op de E40 een verkeersongeval was gebeurd wat serieuze file veroorzaakte, maar met een beetje vertraging, konden ze er toch aan beginnen. En ze deden dat hééééél goed.

Bij de C-stroom haalde Victor-Camille de 5de plaats, Phara de 4de plaats, Annelies de BRONZEN MEDAILLE en Sarah de GOUDEN MEDAILLE.

Bij de B-stroom jongens was de 7de plaats (en een spierscheur) voor Yoeri en de BRONZEN MEDAILLE voor Xander.
Bij de meisjes was Nina 56ste, Maud 54ste, Clara 51ste, Marie-Julie 25ste, Luka 21ste, Silke 13de, Sarah 10de en was de GOUDEN MEDAILLE voor Sara.

Op ons YouTube kanaal kan je de oefeningen terugvinden.

 

Op zondag moesten de beloften naar Oostende en ook daar gaven ze het beste van zichzelf.

Bij de C-stroom haalde Cath de 23e plaats, de 22ste plaats was voor Anna, de 21ste voor Malin, de 20ste voor Manou, de 15de voor Luna, de 13de voor Lune, de 11de voor Lore en op de 7de plaats Ward.

En dit zijn de resultaten van onze beloften op de B-masters. 80e Fien, 74e Sien, 63e Julie B, 36e Kiara, 34e Julie R, 22e Gitte, 19e Ayco, 14e Héléne (met een eerste plaats op de 3’), 6e Thyra en GOUDEN MEDAILLE voor Eva !

Een dikke proficiat aan iedereen! Springers, coaches en ouders mogen trots zijn !

Doe je mee aan de Recreacup ?

Wij willen graag alle recreatie-expert springers héél warm maken om deel te nemen aan de Recreacup op 25 november !

Wat is de Recreacup? Dit is een recreatieve "wedstrijd" waarbij de nadruk ligt op plezier maken. Er worden verschillende proefjes afgelegd op 1 namiddag waarbij elke springer punten verdient. De proefjes worden vooraf tijdens de trainingen ingeoefend. Het zou super leuk zijn om hier met alle springers van de groep aan deel te nemen. Ook voor de ouders is dit een moment om je springer eens bezig te zien.

De Recreacup wordt dit jaar door Sipiro georganiseerd op 25 november in de Sporthal Hekers in Zwijnaarde. Aangezien we dit zelf organiseren, zullen er al heel wat lesgevers en sympathisanten van Sipiro aanwezig zijn. Het is dus het ideale moment om deel te nemen aan de Recreacup.

Schrijf je dus als de bliksem in via deze link. Doe het wel voor 1 november ! Tot dan.

Spaar UiTPAS-punten bij Sipiro

Sipiro is vanaf dit seizoen trotse partner van UiTPAS Gent.
Dat is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent.

Wie lid is van Sipiro, kan dus nu ook bij ons punten sparen.
Het enige wat je moet doen : stuur je UiTPAS-nummer naar info@sipiro.be en je spaart 25 punten voor een heel jaar!

Ben je inwoner van Gent en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming ?
Dan krijg je 80% korting op het lidgeld bij ons.
Alle informatie over UiTPAS Gent vind je op uitin.gent.be

Zomerkamp is voltreffer !

Een meer dan geslaagd experiment, zo kan je het Sipiro zomerkamp misschien wel het beste omschrijven. Een experiment, omdat het de eerste keer was dat er voor een “volpension” formule was gekozen. Een hele week op kamp, mét inslapen dus.

Ettelijke discussies waren er aan vooraf gegaan, zou dat wel aanslaan, zouden de kinderen dat wel tof vinden, … Het was dan ook met een bang hartje afwachten hoe alles zou verlopen, niet alleen voor de ouders, maar ook voor de begeleiders.

Maar die ongerustheid bleek voor niets nodig !
“Het beste kamp ooit”, “Megacool”, “Fantastische begeleiding”, … het is een korte bloemlezing uit de reacties achteraf.

Maar omdat een foto soms meer zegt dan duizend woorden …

Contact

SIPIRO VZW

info@sipiro.be

0470 60 80 75

(Enkel tijdens recreatie trainingsuren)

HOOFDZAAL
Sportzaal Sint-Pietersinstituut
Meersstraat 131 b
9000 Gent

EXTRA ZAAL (enkel competitie)
Sportzaal KLIM
Sint-Pietersaalststraat 86
9000 Gent